Lachgas is een zoetgeurend en zoet smakend gas en de werkzame stof is di-stikstofmonoxide (N2O). Dit gas wordt als partydrug gebruikt en is verkrijgbaar in lachgaspatronen of wordt in ballonnen gespoten. Vervolgens ademt de consument de inhoud van de ballon in en uit.

Lachgas kan zorgen voor serieuze gezondheidsproblemen, zowel lange als korte termijn. Denk hierbij aan een te kort aan zuurstof in de hersenen. Ondanks deze griezelige consequenties zien wij dat jonge meiden zich steeds vroeger al met deze drug inlaten.

Naast de gezondheidsgevaren zorgt lachgas ook voor onoplettendheid in het verkeer en brengt het de jonge vrouwen in ongure situaties, bijvoorbeeld afgelegen parkeerterreinen.

Saaam probeert de jonge vrouwen op het juiste pad te houden. Vaak hebben deze meiden problemen thuis, weinig afleiding en/of volgen ze geen onderwijs. Bij gebrek aan betere opties wenden zij zich daarom maar tot het gebruik van lachgas. Saaam biedt een luisterend oor, maakt lachgas bespreekbaar en helpt deze vrouwen zichzelf te beschermen.

Onwetendheid en gebrek aan vooruitzicht liggen aan de kern van dit probleem. Saaam gelooft dat door de jonge vrouwen te informeren, hen te betrekken en hen perspectief te bieden, veel narigheid voorkomen kan worden.

Samen worden we beter dan gisteren.

Voor meer informatie over dit project klik hier: https://www.at5.nl/artikelen/204450/lachgas-in-de-stad-minder-overlast-op-straat-maar-nog-steeds-veel-probleemgebruik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *