Nieuw begin voor jongeren met bouw 116 sociale huurwoningen in Nieuw-West

Met woongebouw ‘New Beginnings’ geeft woningcorporatie Stadgenoot het startsein voor de stedelijke vernieuwing van de Rousseaubuurt in Slotermeer. Samen met Stadgenoot-bestuurder Marien de Langen en Ronald Mauer, lid dagelijks bestuur stadsdeel Nieuw-West, onthulden ‘de meiden van House of Besma’ gisteren ‘New Beginnings’. In dit nieuwe woongebouw aan de Diderotstraat-Descartesstraat komen 104 jongerenwoningen (waaronder twintig ‘meidenwoningen’) en twaalf reguliere sociale huurwoningen. De komende jaren gaat de Amsterdamse corporatie stevig investeren in de Rousseaubuurt door woningen te verbeteren, te slopen en nieuwe woningen bij te bouwen.
New Beginnings

Marien de Langen: “We willen de Rousseaubuurt toegankelijk maken voor iedereen. ‘New Beginnings’ is een prachtige kans voor jongeren op een betaalbare woning, in een hechte buurt met een mooie toekomst. Voor meiden in Nieuw-West hebben we zo’n twintig woningen gereserveerd, waar we – samen met House of Besma – invulling aan gaan geven.”

Ook Ronald Mauer juicht de eerste stap van de stedelijke vernieuwing in Slotermeer toe: “De verbetering van woningen en woonomgeving zit in het DNA van Nieuw-West! Ooit begonnen vanuit het Algemeen Uitbreidings Plan (AUP) van Amsterdam, is de stedelijke vernieuwing nauwelijks tot rust gekomen. En Nieuw-West gaat door. Om zo invulling te geven aan de (groot)stedelijke opgave en ruimte te bieden aan de talrijke woningzoekenden, vooral ook onze ‘eigen’ inwoners, waaronder veel jongeren, die vaak na het verlaten van hun ouderlijk huis willen starten in een andere woning. Dit jaar gaan we in Amsterdam, waaronder zeker in Nieuw-West, naast veel middenhuurwoningen, ook flink wat sociale huurwoningen realiseren. Nieuw-West moet een plek zijn voor iedereen. Waar eenieder zich thuis voelt. Met de realisatie van New Beginnings draagt Stadgenoot bij aan dit streven van de gemeente Amsterdam.”
Enthousiast

De initiatiefnemers van House of Besma, zijn enthousiast. Fatimzahra Baba: “Een uitgelezen kans voor jongeren uit Nieuw-West om een mooie toekomst in deze buurt op te bouwen. We zijn blij dat Stadgenoot ‘onze’ jongeren deze kans geeft.”

De Langen besluit: “Ook in Masterplan Nieuw-West – waar ik mij samen met bewoners, ondernemers, stadsdeel Nieuw-West en maatschappelijke organisaties inzet om de leefbaarheid en veiligheid te verbeteren – zal ik me hard blijven maken voor de woonkansen van jongeren.”
Groen, duurzaam en rainproof

Op de plek van het voormalige Diderotblok – een bedrijfsverzamelgebouw dat dateert uit 1957 – verrijst een duurzaam woongebouw met 104 tweekamer jongerenwoningen van 36 m² en 12 driekamerwoningen van 76 m².

Jan Dirk de Rouwe, directielid van Bouwgroep Dijksta Draisma die het gebouw realiseert: “De woningen liggen aan een groen hof dat fungeert als gemeenschappelijke buitenruimte voor de woningen op de verschillende verdiepingen. De driekamerwoningen op de begane grond krijgen een eigen tuin. Het gebouw met vier woonlagen wordt uitgerust met zonnepanelen, is rainproof en natuurinclusief. Dat zorgt voor een gezondere leefomgeving, betere klimaatbuffers en meer biodiversiteit. Rondom het gebouw plaatsen we infiltratiekratten en in de gevels komen nestkasten voor vleermuizen en vogels. In de zomer van 2022 wordt het gebouw opgeleverd en kunnen de nieuwe bewoners de sleutels van hun woning in ontvangst nemen.”

De meiden van House of Besma onthullen samen met Marien de Langen (bestuurder Stadgenoot) en Ronald Mauer (lid dagelijks bestuur stadsdeel Nieuw-West) de naam van het nieuwe woongebouw aan de Diderotstraat – Descartesstraat: New Beginnings.

Impressie gebouw New Beginnings

Bouwbord New Beginnings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *