FATIMA is 50 jaar migratie in Nederland door de ogen van de Marokkaans-Amsterdamse vrouw. Het was op 14 mei 2019 een halve eeuw geleden dat Nederland en Marokko een wervingsverdrag ondertekenden waarin de Marokkaanse arbeidsmigratie naar Nederland officieel werd geregeld. FATIMA vertelt het migratieverhaal door de ogen van de vrouw, vrouwen die al 50 jaar onderdeel zijn van Amsterdam en die hun kinderen en hun kleinkinderen hebben zien opgroeien in de hoofdstad.

Dit platform heeft als doel om mensen te inspireren en te motiveren verbinding te zoeken met alle vrouwen binnen onze samenleving. Dit wil het platform doen door verhalen te delen van de Marokkaanse vrouwen in Amsterdam.

Deze beweging heeft een positieve bijdrage geleverd aan de emancipatie en participatie binnen de Nederlandse samenleving. 1 boodschap wordt steeds herhaalt: je bent niet alleen en we zijn niet zo anders.

Voor meer informatie over dit project klik hier: https://fatima.amsterdam/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *