Deze door IKEA ingerichte leefruimtes bieden een tijdelijke adempauze voor gezinnen waarbij de stres hoog oploopt. Het zijn de gezinnen die niet in aanmerking komen voor opvang of beschermd wonen, maar door de pandemie wel een time out plek kunnen gebruiken.

Via deze woningen kunnen escalaties worden voorkomen blijft de thuissituatie veilig voor alle gezinsleden. Saaam werkt samen met de Jeugdbescherming van Amsterdam. Deze twee organisaties kunnen gezinnen aandragen waarvoor zij denken dat de time out plek een passende oplossing is.

Saaam heeft dus de brug gevormd tussen organisaties die iets terug willen doen voor de maatschappij en de mensen die een time out het hardste nodig hebben.

Voor meer informatie over dit project klik hier: https://www.blijfgroep.nl/time-out-plek-voor-amsterdamse-gezinnen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *